Prima presentaties korfbalboek


Bij de start van de Haagse Korfbal Dagen 2019 werd op 31 oktober in de Sportcampus Zuiderpark de Haagse Korfbal Historie deel 2 - VAN EMMA EN WALS TOT COELAND EN VES - gepresenteerd.

Riet Coeland, weduwe van de vermaarde Haagse korfbalverslaggever Jos Coeland, ontving uit handen van auteur Ton van Rijswijk een eerste exemplaar van het boek, waarin o.a. een hoofdstuk over haar man staat.

Ook was er diezelfde middag een kleine overzichtstentoonstelling te zien over alle Haagse korfbalverenigingen vanaf het begin van de 20ste eeuw.

Op 9 november volgde bij HKV/Ons Eibernest nóg een presentatie. Rob Blokpoel (grote organisator binnen de Haagse korfbalgemeenschap) overhandigde aan de Haagse Wethouder van Sport Kavita Parbhudayal exemplaren van zowel het 1ste als het 2de deel van de boekenserie over de geschiedenis van het Haagse Korfbal.

Vanaf links: Rob Blokpoel, Rob Meijer (voorzitter KNKV), Riet Coeland, archivaris Martijn van Wensveen, auteur Ton van Rijswijk en uitgever Chris Willemsen (NSC).

Met dank aan fotograaf Frank van Leeuwen (SportShoots)