Home » Berichten

Pure Haagse Voetbalhistorie

Vanaf links: Martin Kloor, Hans Melser, Rob van der Vegt, Jan Teske, Bertus Heijsteeg, Bert Blans, Jan de Pauw

Zaterdag 20 november 2021 was de zeer geslaagde presentatie van het nieuwste boek van Rob Pronk: Van Kloor en WIK tot Blans en VUC, de Haagse Voetbal Historie deel 8. Hierin strooit Rob weer gul met prachtige herinneringen aan die mooie Haagse voetbaltijd.

In het Eetcafé De Halve Maan in Rijswijk waren zo’n veertig coryfeeën uit de Haagse voetbalhistorie aanwezig. Al met al werd het een gezellig samenzijn waarbij uiteraard weer veel herinneringen van vroeger werden opgehaald. 

Het 1ste exemplaar overhandigde Rob aan Holland Sport- en Kranenburg-icoon Martin Kloor.

Oud TEDO spits Rinus van der Mark komt ook in deel 8 voor.

Alle boeken van Rob Pronk  op een rij.

Vanaf links: Corné van Doorn, Marcel Commers, Richard van der Vaart, Jan Teske.

Vanaf links: Aad Moerman, Chris Willemsen, Rob Pronk, Jacob Brik, Hans Lamens.


Presentatie bij HBS Craeyenhout

Op zondag 29 augustus 2021 vond de presentatie van het boek MEESTER OP DE VIERKANTE METER plaats. Wegens de coronamaatregelen speelde het gebeuren zich af in de buitenbar van HBS Craeyenhout, gelegen aan de Daal en Bergselaan in Den Haag. Nadat Adriaan de Buck, de voorzitter van de vereniging, iedereen welkom had geheten, gaf hij -na een korte inleiding- het woord aan Chris Willemsen (uitgever). Daarna was het de beurt aan Martin van Zaanen (auteur van de biografie), die aan enkele aanwezige familieleden van Harry Dénis de eerste exemplaren van het boek uitreikte. Aan het eind van het officiële gedeelte haalde Rob Dénis, de 85-jarige zoon van de legendarische voetballer, nog enkele herinneringen op.

 

foto's: Remco v. Oosterom insta@rvofoto 

Aansluitend kon het gezelschap kijken naar de wedstrijd HBS 1 - Emmen, die in een 3-0 stand eindigde. Als afsluiting stond er voor de genodigden een drankje klaar.


Martin Jol en Dave Kraaijenbrink bij BNNVARA

 

Historische uitzending Radio NPO 1 vanuit het Kurhaus in Scheveningen op 9 mei 2021:

In het programma Dijkstra en Evenblij Ter Plekke gingen de presentatoren in gesprek met Martin Jol en Dave Kraaijenbrink. De reden: het 25-jarig jubileum van de onvoorstelbare prestatie die Scheveningen leverde in seizoen 1995-1996. In dat voetbaljaar grepen ze 4 prijzen: Kampioen van de hoogste zaterdagklasse, Nederlands Zaterdagkampioen, Nederlands Amateurkampioen én de Haagsche Courant Cup. Uiteraard is het boek waar alles haarfijn uit de doeken wordt gedaan nog steeds volop te verkrijgen.

Op de foto’s Martin en Dave met presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij


LEESTIP

In mei 2021 ging Martin van Zaanen in gesprek met Ton Beije over die verdwenen, maar onvergetelijke Haagse voetbalclub VIOS. Het interview verscheen op 6 mei in het Algemeen Dagblad.

 


Ook VIOS-coryfeeën bladeren en lezen graag in 'hun' boek

 

Maurice Steijn

Paul de Lange

Peter Koers

Erik Versteeg

Peter Brandsen

Wim van Laar


Leuk om te zien!  Tijdens de Veronica Inside uitzending van 15 maart 2021 zien we scheidsrechtersbaas Dick van Egmond voor zijn boekenkast. Daarin staat links beneden SO VAR SO GOOD, het boek van Hans Klippus over seizoen 2018/'19, het jaar waarin de VAR voor het eerst ingezet werd in de Eredivisie. 

Vlijmscherp, nauwkeurig, een genot om te lezen en nog altijd overal te koop.


Ter ere van het 100-jarig bestaan van HPSV schreef John Mulder dit prachtige jubileumboek. Het is exclusief te koop in onze webshop.

 

Op de foto zien we vanaf links: Kees Wenneker (ambassadeur KNVB), Rob Pronk, auteur John Mulder en Chris Willemsen (NSC). 

foto: Angelo Blankespoor
 

Fraai stuk op HAAGLANDEN VOETBAL van Hans Klippus. Ontpopte Hans zich het afgelopen seizoen al als dé VAR-kundige van Nederland (zie zijn boek SO VAR, SO GOOD), ook nu is hij weer zo scherp als een mes:

"Nijhuis zit wekelijks in zijn eigen show met zijn eigen regels"


'Onze' Rob Pronk (rechts) ontvangt van Richard de Mos (de Haagse sportwethouder) tijdens het door hem voor de tiende keer georganiseerde HVH-toernooi de Sportpenning van de Gemeente Den Haag. Een grote eer en dik en dik verdiend!

20 juni 2019

Op een netwerkbijeenkomst van de Haagse Adviesraad voor Sport tijdens de opening van SAIL presenteerde Theo Bollerman zijn nieuwste boek: SPORTSTAD DEN HAAG, AL EEUWEN ONVERSLAANBAAR deel 2.


foto's: Catherina Abels


Martin Jol en Dave Kraaijenbrink met het NSC-boek van Wim de Lange over hun gouden Scheveningen

De legendarische Sandro Mazzola met het NSC-boek van Roberto Pennino over 'Torino 1949'

Bas Muijs ontvangt van Chris Willemsen het eerste exemplaar van de biografie van John Blankenstein

International Sanne Alsem signeert het NSC-korfbalboek 'Van ALO en Tims tot Mulder en PAMS'