Meer Haags Gras sfeervol ten doop gehouden bij De Vries Van Stockum

Zaterdag 11 november 2023 presenteerde en signeerde Martin van Zaanen zijn nieuwste bundel voetbalverhalen MEER HAAGS GRAS bij de sfeervolle boekhandel De Vries Van Stockum (Passage, Den Haag).


De foto's: 

 

Onder de aanwezigen Hans Zoet, ex-Lenig en Snel; de foto van zijn kopbaldoelpunt siert de cover van Martins boek.

Ook van de partij ex-doelman Dick Kok (alias Kokimoto).

Rob Pronk (Haagse Voetbal Historie).

Carolien Ebben (de moeder van Dani). 

Martin en Dennis Lubout, die op weg is naar 1000 wedstrijden in GDA 1.

Ton Beije maakt opnamen voor Haaglanden Voetbal tv.


Jan-Hermen de Bruijn openbaart nieuwe goed bewaarde ADO-geheimen

Nadat in 2019 het 1ste deel uit de serie 'Goed bewaarde ADO-geheimen' met als titel: Cruijff, Happel, Mansveld en Maradona uitkwam, is nu deel 2 verschenen: Jol, Berg, Haak en Holland Sport

 

Hierin wordt onder meer de transfer beschreven van Martin Jol in 1978, van FC Den Haag naar Bayern München, die letterlijk werd betaald met een tas vol Duitse Marken. In hetzelfde boek een fraai verhaal over de komst in 1969 van de Noor Harald Berg, volgens velen de beste ADO-voetballer ooit.

 

Op 14 nov. 2022 werd het boek ten doop gehouden bij het sfeervolle Italiaanse restaurant Pavarotti op Kijkduin.  

De eerste exemplaren van het boek werden uitgereikt aan Martin Jol en Guus Haak.

 

Zeer bijzonder is het verhaal over Guus Haak, dat rijkelijk is geïllustreerd met authentiek materiaal uit de plakboeken van het fameuze, inmiddels 85-jarige Haagse voetbalicoon.

 

Ten slotte geeft Jan-Hermen in het nieuwe boek een zeer gedetailleerde uitleg over de hoofdrol die Hagenaars speelden bij het ontstaan van het profvoetbal in Nederland én hoe het mogelijk was dat ADO’s rivaal Holland Sport in 1955 werd ingeloot bij de eerste Europa Cup I, de voorloper van de Champions League.

Zo’n zeventig genodigden met een hoog ADO- en FC Den Haag-gehalte waren bij de presentatie aanwezig. Zij werden vooral geraakt door de emotionele speech van Jan-Hermen de Bruijn, die ook een boekje open deed over (de leiding van) de huidige profvoetbalclub die in het Bingoal Stadion huist.

Achter Jan-Hermen de Bruijn vanaf links: Martin Jol, Ed Slier (Northside.nl), Marc Klaui (ADOfans.nl), Ruud Albrecht (Supportersvereniging Haagse Bluf), Chris Willemsen (uitgever), eregast Dick Schneider (ruim 10 jaar Eredivisie en Oranje-international) en Guus Haak.


Sfeervolle presentatie van nieuwste boek Theo Bollerman

Theo hield wederom een vermakelijke speech.

Zaterdag 18 juni 2022 was bij OTC (Oranje Tennis Club), de vermaarde Haagse vereniging met haar prachtige onderkomen in de Van Zaeckstraat, een presentatie van Sportstad Den Haag al eeuwen onverslaanbaar deel 3.

De Haagse sportarchivaris reikte een exemplaar uit aan OTC-voorzitter Hans Willinge, die op zijn beurt een boek overhandigde aan Trudy Groenman.

Hans Willinge spreekt Bollerman toe.

Trudy Groenman en Hans Willinge.

De levende linkshandige tennislegende Trudy Groenman, meermalen Nederlands kampioene, werd destijds de Nederlandse Billy Jean King genoemd. Ze behaalde grote internationale successen, zoals in het enkelspel de finale van de US Open Indoor en met Tom Okker samen de halve finale in het gemengd dubbelspel op Wimbledon.

 

 

De boekpresentatie werd helemaal een feest door het duo The Tickets, dat urenlang akoestische juweeltjes van Engelse en Amerikaanse popsongs uit de sixties en seventies speelde. 

 

Ook de altijd vrolijke en de lachers op zijn hand krijgende creatieve duizendpoot Marcel Verreck was van de partij. Hij declameerde enkele van zijn messcherpe sportgedichten en maakte de dag nog onvergetelijker.


Over Haagse voetbalhistorie gesproken...

 

Woensdag 8 juni 2022 was de presentatie bij boekhandel De Vries Van Stockum (Spui, Den Haag) van HAAGS GRAS van Martin van Zaanen.

Op de cover van zijn bestseller een jaren '70-duel tussen Ton Boting (Wilhelmus) en Jan Gerritzen (VUC). Beide iconen waren aanwezig om een exemplaar van het boek in ontvangst te nemen. Bijna een halve eeuw later, een schitterend moment!

Ton Boting (links) en Jan Gerritzen.

Martin signeert na afloop zijn boek.


Pure Haagse Voetbalhistorie

Vanaf links: Martin Kloor, Hans Melser, Rob van der Vegt, Jan Teske, Bertus Heijsteeg, Bert Blans, Jan de Pauw.

Zaterdag 20 november 2021 was de zeer geslaagde presentatie van het nieuwste boek van Rob Pronk: Van Kloor en WIK tot Blans en VUC, de Haagse Voetbal Historie deel 8. Hierin strooit Rob weer gul met prachtige herinneringen aan die mooie Haagse voetbaltijd.

In het Eetcafé De Halve Maan in Rijswijk waren zo’n veertig coryfeeën uit de Haagse voetbalhistorie aanwezig. Al met al werd het een gezellig samenzijn waarbij uiteraard weer veel herinneringen van vroeger werden opgehaald. 

Het 1ste exemplaar overhandigde Rob aan Holland Sport- en Kranenburg-icoon Martin Kloor.

Oud TEDO spits Rinus van der Mark komt ook in deel 8 voor.

Alle boeken van Rob Pronk  op een rij.

Vanaf links: Corné van Doorn, Marcel Commers, Richard van der Vaart, Jan Teske.

Vanaf links: Aad Moerman, Chris Willemsen, Rob Pronk, Jacob Brik, Hans Lamens.


Presentatie bij HBS Craeyenhout

Op zondag 29 augustus 2021 vond de presentatie van het boek MEESTER OP DE VIERKANTE METER plaats. Wegens de coronamaatregelen speelde het gebeuren zich af in de buitenbar van HBS Craeyenhout, gelegen aan de Daal en Bergselaan in Den Haag. Nadat Adriaan de Buck, de voorzitter van de vereniging, iedereen welkom had geheten, gaf hij -na een korte inleiding- het woord aan Chris Willemsen (uitgever). Daarna was het de beurt aan Martin van Zaanen (auteur van de biografie), die aan enkele aanwezige familieleden van Harry Dénis de eerste exemplaren van het boek uitreikte. Aan het eind van het officiële gedeelte haalde Rob Dénis, de 85-jarige zoon van de legendarische voetballer, nog enkele herinneringen op.

 

foto's: Remco v. Oosterom insta@rvofoto 

Aansluitend kon het gezelschap kijken naar de wedstrijd HBS 1 - Emmen, die in een 3-0 stand eindigde. Als afsluiting stond er voor de genodigden een drankje klaar.


Martin Jol en Dave Kraaijenbrink bij BNNVARA

 

Historische uitzending Radio NPO 1 vanuit het Kurhaus in Scheveningen op 9 mei 2021:

In het programma Dijkstra en Evenblij Ter Plekke gingen de presentatoren in gesprek met Martin Jol en Dave Kraaijenbrink. De reden: het 25-jarig jubileum van de onvoorstelbare prestatie die Scheveningen leverde in seizoen 1995-1996. In dat voetbaljaar grepen ze 4 prijzen: Kampioen van de hoogste zaterdagklasse, Nederlands Zaterdagkampioen, Nederlands Amateurkampioen én de Haagsche Courant Cup. Uiteraard is het boek waar alles haarfijn uit de doeken wordt gedaan nog steeds volop te verkrijgen.

Op de foto’s Martin en Dave met presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij


LEESTIP

In mei 2021 ging Martin van Zaanen in gesprek met Ton Beije over die verdwenen, maar onvergetelijke Haagse voetbalclub VIOS. Het interview verscheen op 6 mei in het Algemeen Dagblad.

 


Ook VIOS-coryfeeën bladeren en lezen graag in 'hun' boek

 

Maurice Steijn

Paul de Lange

Peter Koers

Erik Versteeg

Peter Brandsen

Wim van Laar


Leuk om te zien!  Tijdens de Veronica Inside uitzending van 15 maart 2021 zien we scheidsrechtersbaas Dick van Egmond voor zijn boekenkast. Daarin staat links beneden SO VAR SO GOOD, het boek van Hans Klippus over seizoen 2018/'19, het jaar waarin de VAR voor het eerst ingezet werd in de Eredivisie. 

Vlijmscherp, nauwkeurig, een genot om te lezen en nog altijd overal te koop.


Ter ere van het 100-jarig bestaan van HPSV schreef John Mulder dit prachtige jubileumboek. Het is exclusief te koop in onze webshop.

 

Op de foto zien we vanaf links: Kees Wenneker (ambassadeur KNVB), Rob Pronk, auteur John Mulder en Chris Willemsen (NSC). 

foto: Angelo BlankespoorONSTERFELIJK TORINO in Italië

Uitgeverij NSC is zo trots als een aap met zeven staarten. Het veelbesproken boek van Roberto Pennino – in 2018 bij ons uitgegeven als ONSTERFELIJK TORINO – is nu ook in moederland Italië verschenen. Gefeliciteerd Roberto, met je fenomenale werk én je erkenning!

Lees meer »

 

Fraai stuk op HAAGLANDEN VOETBAL van Hans Klippus. Ontpopte Hans zich het afgelopen seizoen al als dé VAR-kundige van Nederland (zie zijn boek SO VAR, SO GOOD), ook nu is hij weer zo scherp als een mes:

"Nijhuis zit wekelijks in zijn eigen show met zijn eigen regels"

Recensie website DE AJACIED

HET MOOIE VAN AJAX gevangen in aanstekelijk proza en poëzie                   In 1971 zette Johan Cruijff na zware onderhandelingen zijn handtekening onder een nieuw 7-jarig contract bij Ajax. Een unicum in het Nederlandse profvoetbal.

Lees meer »

'Onze' Rob Pronk (rechts) ontvangt van Richard de Mos (de Haagse sportwethouder) tijdens het door hem voor de tiende keer georganiseerde HVH-toernooi de Sportpenning van de Gemeente Den Haag. Een grote eer en dik en dik verdiend!

20 juni 2019

Op een netwerkbijeenkomst van de Haagse Adviesraad voor Sport tijdens de opening van SAIL presenteerde Theo Bollerman zijn nieuwste boek: SPORTSTAD DEN HAAG, AL EEUWEN ONVERSLAANBAAR deel 2.


foto's: Catherina Abels


Martin Jol en Dave Kraaijenbrink met het NSC-boek van Wim de Lange over hun gouden Scheveningen

De legendarische Sandro Mazzola met het NSC-boek van Roberto Pennino over 'Torino 1949'

Bas Muijs ontvangt van Chris Willemsen het eerste exemplaar van de biografie van John Blankenstein

International Sanne Alsem signeert het NSC-korfbalboek 'Van ALO en Tims tot Mulder en PAMS'